Захід не має застосовувати санкцій проти Лівії — арабський експерт

Захід не має застосовувати санкцій проти Лівії.

Таку думку висловив експерт з близькосхідних питань Рамдан Аурагх у коментарі кореспонденту ГолосUA.

“Я дивуюсь логіці західних лідерів, коли вони говорять — будемо застосовувати санкції проти Лівії. Проти кого — проти лівійського народу, який зараз стікає кров'ю? Які йому ще санкції потрібні? Каддафі вже ввів ці санкції”, — сказав він.

При цьому він додав, що вважає, що справжньою метою застосування санкцій проти Лівії є збереження коштів, які вкладені у лівійські контракти. “Ось це їх цікавить. А те, що станеться з людьми, не занадто їх цікавить. Я вважаю, що говорити про запровадження санкцій є аморальним, коли гинуть люди”, — наголосив Р. Аурагх.

Водночас він прокоментував рішення Ліги арабських держав щодо призупинення участі Лівії у засіданнях Ліги. “Мабуть, це єдиний раз за час існування Ліги арабських держав, коли прийнято серйозне рішення. Раніше вона вважалася певним дискусійним клубом для бажаючих пофілософствувати, не більше. Вона не була дієвим органом, а, скоріше, дискусійним, схожим на вашу СНД”, — сказав Р. Аурагх.

Нагадаємо, Рада безпеки ООН засудила розгін демонстрантів режимом лівійського лідера Муаммара Каддафі і вимагає негайного припинення насильства, внаслідок якого, за повідомленнями, загинули сотні людей. У заяві, підтриманій у вівторок, 22 лютого усіма 15-ма членами, Рада Безпеки закликала до кроків для задоволення законних вимог лівійського народу.

Читайте также по теме