Захисники кінотеатру “Жовтень” пікетували Апеляційний господарський суд у м. Києві

Працівники кінотеатру “Жовтень” разом з представниками Подільської районної в м. Києві громади і активом громадської організації “Старий Поділ” влаштували пікетування Апеляційного господарського суду на захист найстарішого київського кінотеатру.

За словами адміністрації кінокомплексу, у такий спосіб колектив кінотеатру намагається привернути увагу суддів і міської влади до незаконної спроби виселити ТОВ “Кіноман”, яке є орендарем цілісного майнового комплексу ДКП Кінотеатр “Жовтень” з приміщення, передав кореспондент ГолосUA.

Це вже дев’ята рейдерська атака на кінотеатр за останні 10 років”, — наголосила директор кінотеатру “Жовтень” Людмила Горделадзе.

Вона зазначила, що Київський Апеляційний господарський суд пікетується у зв’язку з призначеним на 7 лютого засіданням суду по розгляду апеляційної скарги заступника прокурора м. Києва від 24.12.10 року на Рішення господарського суду м. Києва від 08.02.2005 року, яке набуло чинності шість років тому і згідно з яким ТОВ “Кіноман” є орендарем цілісного майнового комплексу ДКП Кінотеатр “Жовтень”.

Ухвала суду про відновлення строку для подання апеляційної скарги заступнику прокурора і призначення слухання по суті носить характер упередженості суддів з огляду на те, що на майно кінотеатру зазіхають представники влади, які неодноразово публічно висловлювали намір перепрофілювати „Жовтень”, що насправді, як всі розуміють, означає мету його знести і забудувати цю землю черговим комерційним торговим центром”, — заявила Л. Горделадзе.

Організатори пікету заперечують проти таких намірів і наголошують, що кінотеатр “Жовтень” – це сучасний і успішний 5-тизальний кінотеатр, який суттєво вирізняється своїм “непопсовим”, фестивальним репертуаром і є членом Міжнародної асоціації “Європа-Сінема”. До того ж, “Жовтень” є міським культурним раритетом, як найперший радянській спеціалізований кінозаклад, якому нещодавно виповнилося 80 років.

Читайте также по теме