ГолосUA
11:37 13/05/2009

Захисники тварин подали до суду на Міносвіти

Захисники тварин подали до суду на Міністерство освіти та науки України через невиконання статті 6 Закону України «Про гуманне поводження з тваринами».

Про це на прес-конференції у Києві повідомив директор Київського еколого-культурного центру Володимир Борейко, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, даною статтею передбачено «виховання гуманного ставлення до тварин шляхом викладання курсів з екологічної етики та гуманного ставлення до тварин у дошкільних закладах, у системі загально-середньої, технічної та вищої освіти».

«Цим має опікуватись Міністерство освіти та науки. І воно повинно було це зробити, бо є закон. Але на наш запит щодо причини відсутності такого курсу у навчанні, нам спочатку не відповідали, а після нашого звернення до Генеральної прокуратури відразу надіслали відповідь, що такого курсу просто немає. Цього було достатньо, щоб «Екоправо-Київ» та моя організація подали позов до суду», — зазначив Володимир Борейко.

При цьому еколог розповів, що даний позов розглядається Адміністративним судом Києва.

«Ми б давно цю справу довели до кінця, але наш улюблений Президент свого часу розігнав той суд, а зараз він, ніби, знову з’явився. Через це в нас там зависла справа Міносвіти. Але вона ніде не зникла і думаю через рік, через два, через місяць — вирішиться», — заявив Володимир Борейко.

А. Береза

 

Читайте также по теме