ГолосUA
11:36 16/04/2009

Захисники тварин вимагають відібрати в Києва Євро-2012 через жорстоке ставлення до безпритульних собак

Представники Міжнародної організації захисту тварин погрожують поскаржитись голові комітету УЄФА Мішелю Платіні на негуманне поводження з безпритульними тваринами у Києві.

Про це сьогодні на прес-конференції у Києві заявив представник організації у Великобританії Джон Руйєн — передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, Мішелю Платіні буде не тільки відправлено листа, а й фільм про жорстоке поводження з собаками, знятий прихованою відеокамерою київською міжнародною громадською організацією захисту тварин «SOS».

«Ми піднімемо це питання не тільки перед комітетом УЄФА, а й перед Європарламентом. Не дивлячись на те, що Україна не є членом Євросоюзу, вони стежать за нею, і ми маємо досвід співпраці з ними», — наголосив Джон Руйєн.

Окрім цього він запевнив, що організація підніме на захист прав тварин в Україні усі європейські осередки.

«Ми піднимемо велику кількість впливових людей, і не тільки в Англії. Ми зв’яжемося з нашим другом колишнім президентом Польші, який завжди підтримував наш рух. Ми надішлемо листи протесту главі державі. Тут будуть представники ООН, ми звернемося за допомогою футбольних клубів та футболістів, — підкреслив представник міжнародної організації. — І ми точно будемо рекомендувати комітету УЄФА не надавати Києву можливості проведення фінальних матчів ЄВРО-2012».

Найголовнішою проблемою щодо безпритульних тварин у Києві він назвав корупцію серед чиновників та байдужість спільноти. «За дванадцять місяців у міській клініці на Троєщині, в якій під керівництвом пана Панченка працює 19 лікарів, було проведено 2000 стерилізацій. Ми маємо підстави не довіряти цій цифрі, але і вона є мікроскопічно мала. Кожен лікар мав би за рік простерилізувати стільки тварин», — наголосив Джон Руйєн, порадивши українцям запитати в міської влади, куди пішли кошти виділені на програму(за словами першого заступника голови КМДА Ірени Кільчицької – 1,5 млрд. грн. — ГолосUA), і чому люди, які повинні були контролювати це, досі не звільнені.

Окрім цього, представник міжнародної організації підкреслив, що за їхніми оцінками кількість безпритульних собак у місті є вполовину меншою за декларовану владою і не становить загрози населенню.

 

Читайте также по теме