ГолосUA
11:01 19/04/2009

Захоплених сомалійських піратів відпустили

Нідерландські військові змушені були відпустити на свободу сімох сомалійських піратів, захоплених 18 квітня в Аденській затоці. />  

Про це повідомила інформагенція Associated Press.
 

«Згідно з внутрішнім законодавством Нідерландів, з огляду на обставини, при яких були захоплені пірати, екіпаж нідерландського фрегата зобов’язаний був їх відпустити», — пояснив представник патрульних сил НАТО в Індійському океані Алехандро Фернандес.

18 квітня підрозділ нідерландських військових захопив сімох піратів при спробі атакувати танкер MT Handytankers Magic. При цьому військові звільнили з полону 20 заручників, яких утримували пірати.

Боротьбу з піратами в Аденській затоці веде коаліція військово-морських сил 16 країн, до яких приєдналися ВМС Євросоюзу і кораблі країн НАТО.

У даний час в руках у піратів перебувають щонайменше 14 суден і близько 250 людей. За даними ООН, у 2008 році біля берегів Африканського Рогу було зареєстровано 120 нападів морських розбійників на торгові судна. Експерти оцінюють дохід піратів у минулому році в 150 мільйонів доларів.

 

Читайте также по теме