ГолосUA
07:26 18/11/2008

Захоплений піратами танкер перевозив нафту на 100 млн. доларів

На борту саудівського танкера «Сіріус Стар», захопленого піратами, може знаходитися груз нафти вартістю більше ніж на 100 млн. доларів. Про це повідомила Lenta.Ru з посиланням на газету The Financial Times.

Поки компанія-власник судна не уточнює, скільки нафти знаходиться на борту «Сіріус Стар», відомо лише, що судно такого типу вміщує близько 2 млн. барелів нафти. Якщо «Сіріус Стар» був повністю завантажений, пише The Financial Times, то в руках піратів опинилася приблизно четверть добового видобутку нафти саудівської Аравії.

Танкер «Сіріус Стар» було захоплено піратами в суботу у відкритому морі у 833 км від Кенійського порту Момбаса. На борту судна перебуває екіпаж із 25 осіб — громадян Хорватії, Великобританії, Філіппін, Польщі та Саудівської Аравії. За попередніми даними, загрози життю та здоров’ю моряків немає.

Пірати поки ніяких вимог не висунули. Хто саме напав на танкер також поки невідомо. «Сіріус Стар» — поки найбільше судно, яке вдалося захопити піратам. Це також перший випадок атаки на судно, яке знаходилося на такій віддаленій відстані від берегової лінії.

 

Читайте также по теме