ГолосUA
15:28 05/07/2010

Закон про місцеві вибори ще може бути змінений — Бондаренко

Пікетування Верховної Ради представниками Партії регіонів сприятиме зміні деяких положень у законі про місцеві вибори.

Таку думку в інтерв’ю кореспондентові ГолосUA сказав заступник голови партії "Сильна Україна"Кость Бондаренко.

“Перше, що може бути змінене — це скасування пункту про необхідних 365 днів для реєстрації кандидата у мери. Окрім того, можуть дозволити балотуватися самовисуванцям на посади мерів, а також змінити положення про те, що територіальні дільничі комісії повинні бути сформовані виключно партіями, які представлені в парламенті”, — додав він.

За словами К. Бондаренка, законопроект про місцеві вибори спричинив досить серйозні суперечки всередині Партії регіонів, бо багато її представників хотіли йти на вибори саме як самовисуванці.

Політик також додав, що для того, щоби дотриматися всіх юридичних процедур, цей закон потрібно прийняти в кінцевому вигляді до 15 липня.

Нагадаємо, сьогодні К. Бондаренко заявив про те, що законопроект про місцеві вибори, автором якого є регіонал Олександр Єфремов, викликав суперечки серед представників Партії регіонів. У зв’язку з цим, за інформацією К. Бондаренка, на 6 липня запланована акція протесту, де “цілий ряд представників ПР будуть ініціювати пікетування ВР з вимогою скасувати низку норм запропонованого законопроекту”. За словами заступника голови партії "Сильна Україна", на акції везуть представників багатьох регіонів. "Везуть людей із цілого ряду регіонів, у тому числі з Одеси… Їх не задовольняє те, що неможливо кандидатам самовисуватися… Візьмімо тільки приклад Одеси, де відразу кілька кандидатів-членів ПР, у тому числі син Костусєва, сам Костусєв, Ківалов, Матвійчук, хотіли б претендувати на посаду мера Одеси, а висунутий від Партії регіонів кандидат може бути тільки один", — пояснив Кость Бондаренко.

О. Гайворонська />  

Читайте также по теме