ГолосUA
05:27 15/09/2010

Закон «Про мови в Україні» — політичний піар Партії регіонів, — експерт

Закон "Про мови в Україні" — це політичний піар партії влади.

Про це сказав політолог Євген Філіндаш у коментарі кореспонденту ГолосUA. /> "Мотив тут доволі простий — наближення місцевих виборів. Тому більше, аніж політичним піаром, я це не назву", — підкреслив він.

Він вважає, що в цьому плані не буде зроблено жодних конкретних дій.
"Зазвичай, майже перед кожними виборами Партія регіонів виносить питання мови. В основному, питання російської мови. Вона знає, на які слабкі місця своїх виборців давити. Тому й заявляє, що буде педалювати це питання. Але проходять вибори і на цьому все припиняється", — зазначив експерт.

Водночас Є. Філіндаш додав, що те, що співавторами є представники інших фракцій коаліції свідчить, що їхні наміри можуть бути серйозними.
"Тому може бути, що це не просто піар Партії регіонів, а конкретний, реальний законопроект. Тому є надія, що він буде таки прийнятий", — додав він.

Нагадаємо, депутати Верховної Ради голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов, голова фракції Комуністичної партії Петро Симоненко й член фракції Блоку Литвина Сергій Гриневецький пропонують парламенту визначити порядок використання мов в Україні. Про це сказано у законопроекті "Про мови в Україні", зареєстрованому у Верховній Раді 7 вересня. Зокрема, депутати пропонують гарантувати громадянам право отримання в країні освіти українською і російською мовами, а в межах території поширення регіональних мов — відповідною регіональною мовою.

О. Черненко
 

Читайте также по теме