ГолосUA
14:22 12/11/2009

Закон про соціальні стандарти юридично виконати не можна — уряд

В уряді переконані, що закон про соціальні стандарти юридично виконати не можна.

Про це на прес-конференції сказав в.о. міністра фінансів Ігор Уманський, передав кореспондент ГолосUA.

“Є конфлікт між законами. Конфлікт, згідно з яким уряд та міністерство фінансів не мають можливості самостійно вирішити юридичну основу законопроекту про соціальні стандарти. У чому цей конфлікт полягає? З одного боку є закон про соцстандарти, який визначає новий розмір прожиткового мінімуму та зарплати, з іншого боку — в імплементації цього закону, цих положень, згідно з бюджетним кодексом, — виключно через державний бюджет. Якщо законом про держбюджет на 2009 та, відповідно, на 2010 рік соцстандарти, які були прийняті ВР, не будуть зафіксовані, юридичної можливості виконувати цей закон уряд не матиме”, — підкреслив І. Уманський.

Він нагадав, що під час розгляду закону про соцстандарти у парламенті уряд неодноразово наголошував на необхідності вислухати зауваження та оцінки представників Мінфіну.

“На жаль, ВР не дала нам можливості навіть висловитись під час обговорення. А в тому тексті, який був поданий і розглядався у парламенті, не було положень, які б вносили зміни до закону про державний бюджет і врегульовували б питання соцстандартів. Тому є конфлікт двох законів. І, з точки зору бюджетного кодексу, уряд не має можливості виконувати закон про соцстандарти”, — додав І. Уманський.

О. Каретнікова

 

Читайте также по теме