ГолосUA
14:37 24/06/2010

Закон про стимулювання розвитку регіонів вимагає доопрацювання — Королевська

Закон про стимулювання депресивних районів не надає можливості віднести більшість із економічно відсталих територій до категорії депресивних.

Таку думку висловила народний депутат від фракції Блоку Юлії Тимошенко Наталія Королевська на засіданні комітету, передав кореспонднет ГолосUA.

Зокрема, вона нагадала, що відповідно до чинного законодавства, депресивними можуть бути визнані регіони з найменшим показником середнього валового регіонального продукту за останні 5 років, промислові райони із середнім рівнем безробіття, значно нижчими у порівнянні з відповідними показниками розвитку територій цієї групи, сільські райони з низькою середньомісячною зарплатою й малими обсягами реалізації сільськогосподарської продукції.

“Існуючі критерії закону “Про стимулювання розвитку регіонів” не дають можливості віднести більшість з економічно відсталих територій до категорії депресивних. Це, у свою чергу, обумовлює неможливість застосування норм закону для стимулювання розвитку цих територій”, — сказала вона.

За словами депутата, законопроектом пропонується встановити дві групи депресивних територій. “Ми повинні доопрацювати цей законопроект, аби він не став черговою балаканиною і не залишив регіони напризволяще”, — підсумувала вона.

Нагадаємо, 23 червня Президент Віктор Янукович запропонував Кабінету Міністрів розробити й прийняти програму розвитку депресивних регіонів.

О. Каретнікова />  

Читайте также по теме