ГолосUA
15:31 10/09/2010

Закон про столицю змінили для обходу рішення КСУ — джерело

Зміни в законі про столицю, прийняті Верховною радою 7 вересня, мають на меті виключити з легального поля норму, під час тлумачення якої Конституційний суд України у 2003 році прийняв рішення про те, що КМДА має очолювати лише особа, обрана київським міським головою, повідомило джерело «Дзеркала тижня».

Оскільки у 2003 році, роз’яснюючи, хто може стати керівником КМДА, КСУ трактував не конституцію, а норму чинного тоді закону про столицю, то скасування цього положення дозволяє відмовитися і від тлумачення КСУ, впевнене джерело в адміністрації президента.

«Голова КМДА буде призначений найближчим часом, — переконане джерело. — При цьому абсолютно легітимно. І ним буде Олександр Попов. Всі розмови про те, що він не виправдав довіри президента, — блеф. А якщо комусь буде щось незрозуміло, хай іде до КСУ. Той розтлумачить».

Нагадаємо, раніше перший заступник голови Київської міськадміністрації Олександр Попов заявив, що зміни до закону про столицю не передбачають поділ повноважень Київського міського голови і голови столичної міської державної адміністрації.

 

Читайте также по теме