ГолосUA
15:51 08/01/2010

Закордоном бюлетенів вистачить для всіх бажаючих проголосувати на президентських виборах — ЦВК

На закордонних виборчих дільницях вистачить бюлетенів навіть для тих, хто не стоїть на консульскому обліку, але має бажання проголосувати на президентских виборах 17 січня 2010 року.

Про це член ЦВК Юрій Данилевський сказав сьогодні журналістам після засідання ЦВК.

"За кордоном, на жаль, голосує лише кілька відсотків виборців від тієї кількості, які включені до списку, і тому дуже велика кількість бюлетенів не використовується, тому, думаю, бюлетенів для бажаючих проголосувати вистачить", — підкреслив він.

За його словами, якщо з’ясується, що бюлетенів не вистачає, в такому випадку дільнична виборча комісія закордонного округу може звернутися до ЦВК з проханням надати додаткову кількість бюлетнів. "Вони обов’язково будуть виготовлені й передані на дільниці. Звичайно, можуть виникнути складнощі з доставкою бюлетнів на місця, бо зараз вони відправляються згідно з графіком, складеним МВС, тому доведеться використовувати екстремальні способи доставки бюлетенів на закордонні дільниці, зокрема літаком або через дипломата", — додав Ю.Данилевський.

Водночас він підкреслив, що ще жодного разу не було таких ситуацій, коли на закордонних виборчих дільницях не вистачало бюлетнів для голосування.

За матеріалами ІМК.

 

Читайте также по теме