ГолосUA
16:39 29/01/2010

Залізничники України, Словаччини, Угорщини та Румунії домовилися про співпрацю

Залізничники України, Словаччини, Угорщини та Румунії на міжнародній конференції, що відбулася сьогодні у місті Чоп, підписали спільну заяву, у якій визначили пріоритетні напрямки співпраці.

Про це повідомила прес-служба Мінтрансу України.

Учасники зустрічі, зокрема, домовилися сприяти формуванню розгалуженої і ефективної транспортної мережі, її інтеграції в євразійську систему господарювання, постійно вживати заходів щодо зміцнення транзитної привабливості держав, зокрема, підвищення критеріїв якості надання транспортних послуг, збереження вантажів і рухомого складу, покращення безпеки перевезень.

Керівники залізничних організацій чотирьох країн у спільній заяві також задекларували готовність сприяти співпраці власників, відправників і одержувачів вантажів, залізничних перевізників, експедиторів та терміналів з метою залучення додаткових вантажів для перевезень в напрямку Європа – Азія з використанням інфраструктури міжнародних транспортних коридорів.

Учасники також домовилися спільно визначати та вирішувати проблемні питання, які стосуються швидкості доставки вантажів та вартості їх перевезення, а також в подальшому застосувати на паритетній взаємовигідній основі узгоджених наскрізних тарифів на перевезення в міжнародному сполученні основних видів вантажів.

У спільній заяві сторони наголосили на необхідності розвитку мультимодальних перевезень, логістичних і накопичувально-розподільчих центрів, домовилися приділяти особливу увагу взаємодії залізничних підприємств, зокрема, проведення узгодженої тарифної політики щодо експлуатації міжнародних транспортних коридорів.

Учасники міжнародної конференції підтримали пропозицію заступника генерального директора Укрзалізниці Віктора Чорного щодо необхідності проводити спільні наради керівників залізничних організацій, експедиторів, державних органів влади, державних контролюючих органів України та керівників транспортних терміналів.

Серед питань, які ініціювали розглянути залізничники, – це необхідність попереднього чіткого планування вантажних перевезень, спрощення митного оформлення та інших видів контролю, а також спрощення для персоналу візового режиму при перетині кордону, запровадження механізму державно-приватного партнерства в розвитку транзитної привабливості прикордонних транспортних вузлів в напрямку Захід-Схід, обмін досвідом щодо електронної обробки даних відносно вантажів, які знаходяться на підходах до державного кордону.

 

Читайте также по теме