ГолосUA
10:14 11/04/2009

Замгенпрокурора: В СБУ діє злочинне угруповування з прослуховування

У Службі безпеки України діє злочинне угруповування з прослуховування.

Як пише газета «Сегодня», заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін повідомив, що СБУшники перед виборами збирають компромат на відомих і важливих людей, не оминувши при цьому і його. />  

Заступник Олександра Медведька наголосив, що СБУ не зацікавлена в об’єктивному розслідуванні цієї справи. Формальним приводом для збирання інформації з каналів зв’язку, каже Р.Кузьмін, стало нібито порушення ним режиму секретності при роботі з документами. Телефони заступника генпрокурора прослуховувалися протягом року. Знайти нічого не змогли. Проте об’єкт оперативної розробки дізнався, що його «писали», і оприлюднив цю інформацію у ЗМІ.
 

Голова СБУ Валентин Наливайченко визнав, що Р.Кузьміна слухали у рамках якоїсь контррозвідувальної справи Головного управління «К» (боротьба з корупцією і оргзлочинністю). Цією справою керував заступник голови спецслужби Тиберій Дурдинець. Даний факт, як каже голова СБУ, роззлючив його, і на ім’я Президента вже відправлена записка про звільнення Т.Дурдинця.  
 

Не зважаючи на те, що події розгорталися протягом минулого місяця, заступник голови СБУ продовжує працювати й нині.
«СБУ оскаржила у Святошинському районному суді постанову про порушення кримінальної справи по факту прослуховування, а коли її залишили у силі, звернулася до Апеляційного суду Києва. Звідти матеріали повернулися у той же райсуд, щоб все-таки відмінити попереднє рішення для закриття справи», — пояснив Р.Кузьмін.
 

«В СБУ думають, що їм доведеться загальмувати справу, як і про прослуховування інших відомих людей, проте я не зупинюсь. Вважаю, незаконно «писали» не тільки мене. Можливо, і продовжують, а як цю інформацію використовувати, невідомо», — додав заступник генерального прокурора.
 

«Сегодня» звернулася з проханням до прес-служби СБУ дати пояснення щодо цієї справи, проте прес-секретар спецслужби Марина Остапенко заявила, що їй нічого не відомо про службову переписку і повідомляти їй немає чого.

 

Читайте также по теме