ГолосUA
14:14 12/04/2010

Замість Черновецького керувати Києвом буде Горбаль або Рибак — дослідження

Новим головою Київської міської держадміністрації може стати Василь Горбаль, Анатолій Голубченко або Володимир Рибак.

Такі результати експертного опитування "Перспективи переформатування системи влади у столиці", проведеного Агентством моделювання ситуацій, повідомили ГолосUA у прес-службі АМС.

Експерти погодилися на думці, що команда Президента України Віктора Януковича не збирається шукати компроміс з нинішньою київською владою, а навпаки спробує максимально консолідувати владу в столиці. Водночас механізм реалізації цього сценарію поки невідомий, заявили вони.

"Перспектива законодавчих змін виглядає дуже складною. До того ж немає розуміння принципів кадрової політики. На експертному рівні голоси розділилися — незначна більшість експертів стверджує, що Янукович, найімовірніше, призначить головою КМДА відомого київського регіонала, що має історію взаємовідносин у цій системі влади. Також значна кількість респондентів вважає, що Янукович зможе призначити на цю посаду будь-якого управлінця, близького до нього особисто і що навіть не має київської прописки", — зазначив директор АМС Віталій Бала.

На його думку, "причина такої невизначеності полягає у кулуарних іграх декількох груп впливу, як навколо В.Януковича, так і навколо Леоніда Черновецького".

"Експерти вважають, що команда Черновецького намагається самостійно налагодити канали комунікації з Януковичем. Саме у цьому полягає складність прийняття рішень щодо кандидатур. Також саме у цьому показовий розподіл голосів щодо основних кандидатів на посаду глави КМДА. Зокрема приблизно у рівній пропорції експерти розцінюють шанси В.Горбаля, А.Голубченка і В.Рибака".

Опитування проводилося 7-12 квітня. У ньому взяли участь 19 експертів: політологів, політтехнологів, політичних оглядачів, суспільних діячів.

 

Читайте также по теме