ГолосUA
12:27 18/10/2008

Замість Меморіалу пам’яті працівникам міліції можуть збудувати офісний комплекс з паркінгом

Міністерство внутрішніх справ та ряд ветеранських організацій висловили протест проти планів КМДА збудувати на місці Меморіалу пам’яті працівникам міліції, які загинули під час виконання службових обов‘язків офісний комплекс з підземним паркінгом.

Про це кореспонденту Голос.UA повідомили у департаменті громадських зв’язків МВС України.

“Згідно розпорядження КМДА від 22.10.2007 було започатковано проведення конкурсів із залученням інвесторів до фінансування будівництва та реконструкції об’єктів житлової, соціальної та іншої інфраструктури Києва. Пунктом 11 додатку 9 цього розпорядження до Переліку інвестиційних проектів у Солом’янському районі визначено будівництво багатофункціонального комплексу з паркінгом на перетині вул. Солом’янської, вул. Урицького та просп. Повітлофлотського. Саме на одній з трьох земельних ділянок, згідно з даними Державного земельного кадастру, виділених під це будівництво, розташований Меморіал пам‘яті”, — йдеться у повідомленні.

За інформацією правоохоронців, інвестор вже знайдений і між ним і комунальним підприємством «Київське інвестиційне агентство» КМДА, що виступає замовником будівництва вказаного комплексу, вже укладено відповідний інвестиційний договір. Зараз триває збір дозвільної, погоджувальної та іншої документації, необхідної для реалізації проекту.

“Нагадуємо, дата відкриття Меморіалу — 22 серпня було визначено Днем пам’яті працівників органів внутрішніх справ України, які загинули під час виконання службових обов’язків. Для батьків, дітей та родичів загиблих правоохоронців Меморіал став святинею, до якої вони несуть квіти та віддають данину пам’яті рідним. Для ветеранів — це місце вшанування побратимів, які самовіддано служили Вітчизні” — говориться у повідомленні.

За роки незалежності України під час виконання службових обов’язків 949 працівників органів внутрішніх справ загинули та 6602 — зазнали поранень. Цього року загинуло 14 і поранено 237 працівників міліції.

 

Читайте также по теме