ГолосUA
16:33 09/04/2010

Замість ПДВ має з’явитись податок на купівлю — експерт

Замість ПДВ, податку на прибуток та податку на малий бізнес має з’явитись податок на купівлю. Таку думку сьогодні на прес-конференції висловив доктор економічних наук, голова Всеукраїнської спілки вчених-економістів Олександр Кендюхов, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, в Україні варто провести низку економічних реформ, серед яких обов’язковою є податкова реформа. Вона має полягати в стимулюванні розвитку підприємництва, інвестуванні у виробництво, скороченні тіньового сектору економіки та збільшенні надходжень в державний бюджет.

Основою податкової реформи має стати повне скасування ПДВ, податку на прибуток та податку на малий бізнес. В такому випадку бізнес повністю буде звільнений від податків, пов’язаним з отриманням будь-якого прибутку, що створить гарні умови для інтенсивного розвитку підприємництва. Замість цих податків має бути введений податок на купівлю в розмірі 5%, який сплачуватиме споживач.

На думку О.Кендюхова, 5%-й податок на купівлю буде стимулювати створення високорентабельних підприємств, які випускатимуть кінцевий продукт і зробить менш привабливими інвестиції в створенні багаторівневих каналів розподілу. Це, в свою чергу, сприятиме спрямуванню інвестиційних потоків в більш раціональне русло з позиції національної конкурентоздатності.

М.Олексевич

 

Читайте также по теме