ГолосUA
07:32 26/08/2010

«Запоріжсталь» розриває відносини з «Метінвестом» Ахметова

«Запоріжсталь» ініціює через суд розрив довгострокового контракту щодо поставок сировини укладеного з «Метінвестом». />  

Господарський суд Дніпропетровської області взяв до розгляду позов «Запоріжсталі» з вимогою визнати недійсним договір про постачання залізорудної сировини з входить у «Метінвест» Інгулецького гірничо-збагачувального комбінату.

Інгулецький ГЗК є основним постачальником концентрату на запорізький комбінат з боку «Метінвесту», у рамках довгострокового контракту, укладеного з компанією Рината Ахметова в січні 2008 року. Нагадаємо, тоді сторони уклали трирічний контракт, який передбачав постачання на адресу меткомбінату більше 11 мільйонів тонн залізорудного концентрату і понад 2 мільйонів тонн флюсо-доломітний продукції виробництва гірничодобувних підприємств, що входять до групи «Метінвест».

Сторони поки що не коментують хід судових розглядів і причин за якими «Запоріжсталь» вирішила розірвати контракт. Проте напевно, що таке рішення було ухвалене у відповідь на претензії «Метінвесту» до меткомбінату з виконання договірних зобов’язань. Так, раніше, до справи з розриву контракту, в Господарському суді Донецької області був прийнятий до розгляду позов Інгулецького ГЗК до запорізького підприємству на 7,6 млн. грн. штрафу за порушення договірних зобов’язань.

За матеріалами: Дело
 

Читайте также по теме