ГолосUA
13:38 08/01/2009

«Запоріжсталь» врятувала запорізців від холоду

Від сьогодні «Запоріжсталь» вдвічі скоротила використання газу, що надало можливість не зупиняти роботу міських котелень.

Про це Голос.UA повідомили сьогодні у прес-службі Запорізької міської адміністрації.

За її даними, це стало можливо внаслідок домовленості міського голови Євгена Карташова та генерального директора комбінату «Запоріжсталь» Віталія Сацького.

За словами директора КП «Міські теплові мережі» Сергія Фомича, сьогодні працюють всі котельні, але тиск газу впав до мінімуму.

У прес-службі зазначили, що Євгеній Карташов разом із фахівцями вже розробляє можливі схеми подачі тепла в, першу чергу, до лікарень, дитячих садків та шкіл.

«Разом з тим, проблем з теплопостачанням не уникнути, якщо міські жителі і надалі будуть «морозитися» та не платити за вже використане тепло», — повідомили у прес-службі. За словами начальника міського управління житлового господарства Галини Охіменко, вже сформовані спеціальні бригади, які будуть відключати боржникам гарячу воду.

За їхніми даними, борг населення перед концерном «Міські теплові мережі» з урахуванням грудневого споживання склав 120 млн. грн., в той час, як постачальники поставили жорсткі умови попередньої оплати: якщо тепловики не внесуть до 10 січня передоплату за блакитне паливо на другу декаду місяця, а 15-го повністю не розрахуються за газ — паливогазовий вентиль будет закритий.

 

Читайте также по теме