ГолосUA
14:20 05/12/2008

Запровадження в Україні суду присяжних є передчасним — експерт

 Запровадження суду присяжних до української судової системи є поки що передчасним.

Як передав кореспондент ГолосUA, таку думку сьогодні під час відеомосту «Київ-Тбілісі» висловив народний депутат від фракції БЮТ у Верховній Раді України Сергій Власенко.

Сьогоднішній фінансовий стан українських громадян, з яких складатиметься майбутній склад присяжних, може спровокувати ще більший показник корупції у судах України. За словами Власенка, суд присяжних не є панацеєю у боротьбі з корупцією у судових системах навіть Європи та США. Політик наголосив, що існують певні способи впливу на присяжних для винесення відповідного вердикту.

«Запровадження в українській системі суду присяжних є обов’язком України перед Радою Європи, і ми будемо змушені це зробити, але не у найближчій перспективі», — заявив Сергій Власенко. />  
Нардеп також відзначив, що при введенні в українську судову систему суду присяжних потрібно визначитися із категоріями справ, що розглядаються: або це карні справи, або адміністративні. «Це принципове питання для реформування судової системи України», — наголосив політик.

 

Читайте также по теме