ГолосUA
11:24 16/06/2009

Заради виходу з кризи українці готові відмовитись від Президента

Заради виходу з кризи українці готові відмовитись від права обирати Президента.

Про такі результати соціологічного опитування повідомив директор Центру політичних та економічних досліджень “Київ-21 століття” Юрій Житняк.

За його словами, заради виходу з економічної кризи українці готові відмовитись від права обирати Президента та підтримати конституційну реформу, яка зробила б Україну парламентською республікою.

За результатами дослідження, цілком підтримують таку реформу 24% респондентів, скоріше підтримують — 32%, прихильниками парламентсько-президентської форми правління у кризовий період лишається 15, 5 % респондентів.

Також, за словами Ю. Житняка, заради виходу з кризи українці готові підтримати об”єднання усіх парламентських сил Верховної Ради у коаліцію. Однозначно підтримають таке рішення 35,5% опитаних, скоріше підтримують — 42%, негативно ставляться до такої ініціативи — 10,5% українців. />  
“Наша політика розвивається по законам шоу-бізнесу. Кого більше показують та рекламують, за того і голосують. Проте мати гарне обличчя — це не професія, і українці розуміють це. Це свідчить про зростання обізнаності українців”, — сказав Ю. Житняк.

Дослідження проводились з 8 по 11 червня в усіх областях України, в АР Крим, у Києві та Севастополі. Усього — 2000 респондентів віком від 18 років. Похибка складає 2,2%.

К. Коваленко

 

Читайте также по теме