Заради єдності українцям доведеться пройти шлях непопулярних випробувань, — Янукович

Заради єдності та соборності країни українцям доведеться пройти випробування, через яке пройшли всі демократичні та розвинені країни — через непопулярні реформи.

Про це сказав Президент України Віктор Янукович у вступному слові з нагоди святкування Дня Соборності, передав кореспондент ГолосUA.

Зокрема, вітаючи українців зі святом єдності, Президент зазначив, що це вкрай важлива для України подія. “Проголошення акту обєднання Західноукраїнської Народної Республіки та Української Народної Республіки 22 січня 1919 року — важлива подія, коли Схід і Захід подали одне одному руку, щоб заявити про здійснення віковічної мрії жити у власній соборній державі”, — сказав В. Янукович. Президент наголосив, що Україна йшла до єдності через глибокі внутрішні конфлікти. “І сьогодні тема єдності, як ніколи, важлива, бо ми повинні памятати, що всі країни Європи та поза її межами пройшли ці внутрішні випробування, щоби сьогодні бути сильної державою. Ті, хто переборов політичний егоїзм, сьогодні належать до провідних країн світу”, — зазначив глава держави.

У звязку з цим В. Янукович закликав українців гідно пройти випробування як в економічній, так і в політичній сфері. “Ми змушені вдатися до непопулярних реформ, однак ми, громадяни України на Заході і на Сході, повинні подолати ці труднощі, як належить народу, який вміє ставити цілі та їх досягати”, — додав Президент.

 

Читайте также по теме