ГолосUA
16:44 22/03/2010

Зараз для «регіоналів» немає нічого важливішого, ніж «підім’яти» під себе все, — експерт

Наразі для Партії регіонів першочергове завдання — взяти під контроль всю виконавчу владу у країні, в тому числі і на місцях.

Таку думку висловив професор політології НАУКМА Олексій Гарань в інтерв’ю кореспонденту ГолосUA.

Він зауважив, що найближчим часом у ПР можливі кадрові перестановки, щоб врівноважити всі внутрішні суперечності «кланів». Натомість, наголосив експерт, партійні чистки будуть навряд чи.

«Зараз для Партії регіонів важливішим є розставити своїх людей на всіх ключових місцях в Україні. Це і є основна небезпека – наразі ПР фактично все «підминає» під себе і не рахується з думкою інших сил. Думаю, що на місцях «регіонали» будуть намагатися взяти вертикаль виконавчої влади під свій контроль – і після цього лише проводити місцеві вибори», — наголосив О. Гарань.

На його думку, це пояснює, чому Партія регіонів з одного боку зробила все, щоб відкласти вибори, а з іншого боку – вони досі не визначилися з датою. І в цьому, підкреслив політолог, їх сила, бо вони йдуть до спільної мети, незважаючи на те, що пересічні депутати майже нічого не вирішують.

«Більшість аналітиків говорять про те, що сама по собі парламентська фракція мало що вирішує. У регіоналів дуже добре відпрацьована машина для голосування, рішення приймаються керівництвом фракції, партії, і зараз ще й Адміністрацією Президента. І ці рішення будуть виконуватися», — зазначив він і додав, що у «регіоналів» є дуже багато внутрішніх суперечностей між групами чи кланами, але ці суперечності будуть вирішуватися не рядовими депутатами, а «на горі» керівниками цих груп.

А. Штепура

 

Читайте также по теме