Зарплата жінок і чоловіків в Україні сильно відрізняється – науковець

 

Зарплата жінок і чоловіків в Україні різко відрізняються, що свідчить про порушення гендерної рівноваги.

Про це повідомила директор Інституту демографії та соціальних досліджень ім.. М.В.Птухи НАН України Елла Лібанова під час міжнародної наукової конференції у Києві, передав кореспондент ГолосUA.

За її словами, в цілому на укріплення тотальної кризи у всіх сферах діяльності, в Україні впливає високий ступінь соціально-економічної нерівності. «Сюди слід включати гендерну нерівність, яка в Україні є дуже високою. Якщо зарплата жінок в Україні становить 75% зарплати чоловіків, то пенсія жінок становить 68% від пенсії чоловіків. А якби не було цього штучного підтягування мінімальної пенсії до прожиткового мінімуму, то різниця була б іще більшою. Тобто гендерна нерівність в Україні є дуже високою», — зазначила Е. Лібанова.

При цьому, на думку науковця, на створення тотальної кризи у всіх сферах діяльності, в Україні впливає високий ступінь територіальної нерівності. «Ситуація на Київщині, на Тернопільщині та на Донеччині, дуже відрізняється. Якщо повертатися до більш серйозних речей, то тут мова йде не стільки про економічну нерівність, скільки про нерівність людського розвитку», — зазначила Е. Лібанова.

Читайте также по теме