ГолосUA
15:22 17/02/2010

Засідання ВАСУ за позовом Тимошенко відбудеться 19 лютого

Судове засідання Вищого адміністративного суду щодо звернення Юлії Тимошенко відбудеться 19 лютого об 11.00.

Про це повідомив член Центральної виборчої комісії Михайло Охендовський.

Нагадаємо, Вищий адміністративний суд України вже частково задовольнив клопотання про вжиття заходів забезпечення адміністративного позову кандидата на пост Президента України Тимошенко Ю.В. до Центральної виборчої комісії

Так, зокрема, ухвалою від 17.02.2010 суд зупинив дію рішення Центральної виборчої комісії про встановлення результатів повторного голосування з виборів Президента України та обрання Януковича В.Ф. Президентом України до закінчення розгляду даної адміністративної справи.

В ухвалі суду вказано: з урахуванням того, що у разі невжиття заходів щодо зупинення дії рішення відповідача можуть виникнути ускладнення при виконанні судового рішення, клопотання у відповідній частині підлягає задоволенню.

У клопотанні про вжиття заходів забезпечення адміністративного позову також порушується питання про заборону Януковичу В.Ф. складати присягу Президента України на урочистому засіданні Верховної Ради України.

Втім, суд дійшов висновку, що Янукович В.Ф. не є відповідачем у цій справі, у зв’язку з чим у суду немає правових підстав для заборони на вчинення ним певних дій. Тому клопотання у цій частині задоволенню не підлягає.

А. Береза

 

Читайте также по теме