ГолосUA
10:11 16/10/2010

Затонуле судно «Василий» не забруднює морські акваторії нафтопродуктами — екологи

 

size="4">Забруднень морських акваторій нафтопродуктами з паливних баків затонулого судна "Василий" не виявлено. 

 

size="4">На даний момент співробітники Державної Азово-Чорноморської екологічної інспекції здійснюють візуальне спостереження і відбір проб в районі аварії.

 

size="4">Зафіксовано незначне відхилення від допустимих норм і пляма від пально-мастильних матеріалів розміром 15 на 100 метрів і товщиною в кілька мікрон, зазначили в екологічній інспекції.

 

size="4">На думку фахівців, вона виникла приблизно при потраплянні води в робочі механізми судна і не є слідством розливу нафтопродуктів з паливних баків корабля.

 

size="4">Сьогодні рятувальники МНС відновили пошуки трьох моряків, що зникли безвісти із затонулого 11 жовтня в акваторії Керченської протоки суховантажного "Василий", що прямував під прапором Монголії з вантажем металу в Грузію. На борту перебувало 13 членів екіпажу, громадяни України і Росії. Врятувати вдалося дев'ятеро людей, один член екіпажу загинув.

 

size="4">У пошукових роботах задіяно 83 людини, 14 одиниць техніки і 7 плавзасобів.

 

size="4">Пошуки по узбережжю Чорного моря Кримського півострова, по узбережжю Чорного моря Краснодарського краю і в акваторії моря результатів не дали.

 

size="4">За матеріалами: Укрінформ

 

size="4">

 

 

Читайте также по теме