Затримали третього з п’яти арештованих, що втекли з тубдиспансеру в Київській області

Співробітники київської міліції затримали 28 січня третього з п'яти арештованих чоловіків, що втекли з Київської міської туберкульозної лікарні №2 в смт Гостомель в Київській області.

Про це кореспонденту ГолосUA повідомила прес-офіцер Головного управління Міністерства внутрішніх справ Оболонського району Києва Вікторія Білозерцева.

За її словами, втікач сам здався в руки співробітникам міліції. Він, як і двоє інших втікачів, що були затримані раніше є жителем Києва. Після втечі співробітники міліції звернулися до його родичів з проханням зв'язатися з розшукуваним і домовитись з ним припинити переховуватись, оскільки за втечу, згідно з частиною 2 статті 393 Кримінального кодексу, йому погрожує серйозне покарання — від 5 до 8 років ув'язнення.

В результаті близьким вдалося вмовити чоловіка здатися. Пошуки двох інших арештантів, які є мешканцями інших регіонів, продовжуються. Як повідомлялося, в ніч з 22 на 22 січня з київського тубдиспансеру втекло 5 чоловіків, арештованих за підозрою у вчиненні різних злочинів, зокрема, у вчиненні крадіжок, пограбувань, незаконному зберіганні наркотиків.

Арештанти знаходились під охороною міліції в лікарні, оскільки не могли відбувати арешт в СІЗО у зв'язку з тяжким станом здоров'я.

27 січня прокуратура Оболонського району Києва порушила кримінальну справу по факту службової недбалості, що призвела до втечі арештантів.

Читайте также по теме