ГолосUA
16:20 20/01/2009

Затримали вбивцю, якого шукали 10 років

Затримали громадянина Росії, якого протягом 10 років шукали за вбивство. />  

Про це повідомила прес-служба Міністерств внутрішніх справ.
 

У результаті спецоперації працівників відділу боротьби з організованими злочинними угрупуваннями ГУ МВС в Луганській області, затримано громадянина Росії, який з 1999 року розшукувався російськими правоохоронними органами за вбивство.
 

Як виявилося, він — уродженець Чеченської Республіки. У 1998 році у селі Чернокозово Наурського району вбив громадянина РФ, якому завдав 5 смертельних ножових поранень. Через півроку його затримали і звинуватили за ч.1 ст.105 Кримінального кодексу РФ. Однак, 16 січня 1999 року зловмисник втік зі слідчого ізолятору села Чернокозово. Після цього російські правоохоронці оголосили його в міждержавний розшук.
 

З 2000 року громадянин РФ переховувався під іншим прізвищем на території України: спочатку в Одеській області, потім — у Волинській області, а останнім часом — у Луганську.
 

Зараз працівники УБОЗ ГУМВС Луганської області перевіряють його на причетність до інших злочинів на території України, після чого буде вирішено питання щодо його екстрадиції до Російської Федерації.

 

Читайте также по теме