ГолосUA
05:43 02/06/2010

Затриманий на хабарі замміністра екології перебуває під охороною і на лікарняному

Заступник міністра охорони навколишнього природного середовища Богдан Преснер, затриманий під час отримання хабара, знаходиться під охороною на лікарняному.

Заступник генпрокурора Віталій Щоткін повідомив, що запобіжний захід затриманому поки не визначено.

«У нас є 72 години. Зараз Богдан Преснер на лікарняному, але вважатимемо, що затриманий. У нього гіпертонічний криз, він знаходиться під охороною. Отже справу порушено, є затриманий, а все інше — подивимося через 72 години», — сказав В. Щоткін.

Замгенпрокурора також уточнив, що Б. Преснера затримали під час отримання хабара в особливо великому розмірі співробітники Управління з розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури спільно зі Службою безпеки. Сума хабара за сприяння в призначенні на посаду керівника обласного рівня складала $200 тис.

Заступник глави комітету Верховної Ради з питань боротьби з організованою злочинністю та корупцією, депутат від Партії регіонів Микола Джига не бачить у затриманні Б. Преснера політичного підтексту. «Це резонансний злочин і дуже велика сума. Корупція в чистому вигляді», — заявив він.

За словами М. Джиги, кілька таких показових затримань чиновників високого рангу дозволять поліпшити ситуацію в державних органах.

«Це затримання має нести виховний і попереджувальний характер для інших чиновників. Головне, щоб цей факт був грамотно документований, зафіксовано докази, і справа дійшла до суду — тоді це буде профілактичним чинником для чиновників, схильних до подібних порушень», — відзначив М. Джига.

Як повідомляв ГолосUAЮ, у Міністерстві охорони навколишнього природного середовища заявили, що звинувачення проти Б. Преснера можуть бути пов’язані з його діяльністю у Львівській області.

За матеріалами: Коммерсант-Украина />  

Читайте также по теме