ГолосUA
06:02 14/12/2009

Затриманий у Таїланді літак Іл-76 з вантажем зброї був орендований українською компанією

Затриманий владою Таїланду літак Іл-76 з вантажем зброї належить грузинській авіакомпанії, але зараз він орендується українською компанією, поінформував керівник Єдиної транспортної адміністрації Грузії Георгій Бокучава.

"Цей літак значиться в реєстрі однієї з грузинських авіакомпаній, однак був орендований українською компанією, яка здійснює перевезення вантажів такого типу", — сказав Бокучава.

Нагадаємо, таїландське агентство ТНА повідомило, що затриманий у Таїланді в суботу, 12 грудня, літак Іл-76 з вантажем зброї прямував в Україну.

Про це сказав на допиті в поліції Таїланду командир екіпажу громадянин Білорусі Михайло Пєтухов.

На борту транспортного засобу перебувало майже 40 тонн зброї, в тому числі ручні гранати і переносні зенітно-ракетні комплекси. Літак був затриманий в аеропорту Дон Міанг в Бангкоку, де приземлився для дозаправки.

Екіпаж зареєстрованого в Грузії літака складається з п’яти людей: командир — громадянин Білорусі, решта — громадяни Казахстану.

Їх звинувачують в незаконному зберіганні зброї, наданні неправдивих відомостей про характер вантажу і нелегальному перевезенні озброєння через територію Таїланду.

За матеріалами: "Корреспондент"

 

Читайте также по теме