ГолосUA
13:10 01/03/2010

Затримання Лозинського було зроблено під Януковича — політолог

Затримання екс-народного депутата від Блоку Юлії Тимошенко Віктора Лозинського, майже одразу після інавгурації президента Віктора Януковича є заздалегідь спланованою акцією Служби безпеки України та Генеральною прокуратурою України аби зберегти крісла після зміни влади.

Про це в ексклюзивному коментарі журналісту ГолосUA заявив директор групи “Політтех” Тарас Березовець.

“Це все робиться керівництвом СБУ і Генеральною прокуратурою в тому числі для того, аби показати ступінь своєї лояльності Януковичу і зберегти посади після нових призначень зараз”, — зауважив він.

Водночас, політолог заявив, що збігом розв’язання такої резонансної справи одразу після інавгурації нового президент назвати неможливо.

“Думаю, що це було абсолютно заплановано. Я не вірю в збіги, які трапляються на першому тижні президентства Януковича. Звісно, що це було зроблено під президентство Януковича. Зроблено це саме завдяки тому, аби показати от тільки прийшов новий президент, а вже який є результат. Попередньому нічого не вдалося, а цьому — все одразу з перших днів.”, — сказав Т.Березовець.

Експерт також наголосив, що могли існувати попередні домовленості і з самим В.Лозинським.

“Не знаю чи були це домовленості з самим Лозінським. Не виключаю, що він міг здатися в обмін на якісь гарантії. Або навіть якщо це було без якихось домовленостей, то треба зважати, що це все було в Києві, тобто його достатньо довгий час вели, але затримали саме сьогодні”, — зауважив політолог.

Відповідаючи на запитання журналіста ГолосUA про можливість розв’язання інших гучних справ, експерт наголосив, що деякі з них, такі як вбивство Гонгадзе не будуть розкриті за президентства Януковича.

“Справа Гонгадзе тягне за собою дуже багато людей з оточення Кучми. А оскільки Кучма сам сказав, що “велика частина моїх людей повернулась до влади”, то ясно що це буде абсолютно невигідно для Кучми, а відповідно розслідування там ніякого не буде”, — сказав Т.Березовець.

Н.Виноградська

 

Читайте также по теме