ГолосUA
18:26 27/07/2009

Затримано інкасатора банку, що викрав 5 мільйонів гривень

У Луганській області затримали колишнього начальника відділу інкасації комерційного банку, що восени минулого року викрав 5 млн. грн.

Злодій був оголошений в міжнародний розшук, повідомив відділ зв’язків з громадськістю Головного управління МВС України в Луганської області.

На допитах колишній начальник відділу інкасації комерційного банку зізнався, що ідея оволодіти грошима незаконним шляхом з’явилася у нього ще в серпні 2008 року. Чоловік повідомив, що 17 вересня 2008 року мав точну інформацію про те, що наступного дня здійснюватиметься інкасація 5 млн. грн.

Згідно з розробленим планом, у викраданні грошей йому повинні були допомогти син і приятель, що проживає в місті Алчевськ. 18 вересня колишній інкасатор вивіз з банку гроші і в заздалегідь обумовлених місцях передав їх своїм спільникам: синові — 2 млн. 600 тис. грн., останні — приятелеві.

Після цього злочинець виїхав в Станично-луганський район, де залишив в одній з лісопосадок інкасаторський автомобіль, а сам на попутному транспорті дістався до кордону. Паспорт громадянина Росії дозволив чоловікові безперешкодно попасти до Санкт-Петербурга, де він прожив вісім місяців, після чого вирішив повернутися додому.

В даний час і сам інкасатор, як організатор і виконавець злочинного задуму, і двоє його спільників заарештовано. Два мільйони шістсот тисяч гривень, які були на зберіганні у сина, вилучено. Проте пошукова робота, в ході якої слідчі з’ясовують, де приятель заховав останню частину «улову», поки що не завершена.

За матеріалами Фокус

 

Читайте также по теме