ГолосUA
17:43 19/06/2009

Затулін вимагає вибачень від України за заклики вбити його

Депутат російської Держдуми і перший заступник голови Комітету у справах СНД і зв’язків із співвітчизниками Костянтин Затулін вимагає вибачень від "української державності" за "утиски російської мови", "звеличення бандерівців" та пікет у Києві, учасники якого закликали його, Затуліна, вбити.

Про це він написав у відкритому листі на ім’я посла України в Росії Костянтина Грищенка, повідомила ТСН.

У листі К. Затулін, зокрема, виклав своє бачення інциденту, який відбувся 6 червня в Сімферополі, коли політика не пустили до України.

К. Затулін наголосив: "Ви (Грищенко — ред.) як води в рот набрали. Якщо, звичайно, не враховувати ваше інтерв’ю журналу "Профіль", що вчасно з’явилося в ці дні, в якому у Вас "не викликає сумнівів, що приїжджати на територію країни і проводити агітацію проти її державності — означає здійснювати вчинок, на який дивитися крізь пальці не може жодна держава, яка поважає себе".

К. Затулін наполягає: "Дії вашої державності, від якої я вимагаю вибачень, і є якнайгірша проти неї агітація. Чи торкаються ці дії мене, утисків російської мови або звеличення бандерівців. Подумайте про свою власну відповідальність. Можливо, вам для цього знадобиться дізнатися про сьогоднішнє "пікетування" Українського філіалу Інституту країн СНД у Києві, в ході якого якийсь пан Гудима в мегафон вимагав: "Затуліна вбити і затулкою закрити".

"Посів починає сходити. Зовсім як у старій, добрій Німеччині", — додав російський політик.

Нагадаємо, на початку червня К. Затуліна не пустили в Україну. Політика, який прилетів до Сімферополя для участі у фестивалі "Велике російське слово", не випускали з літака. Після двох годин перебування на трапі літака російський депутат був госпіталізований в республіканський діагностичний центр Сімферополя з діагнозом "гіпертонічний криз".

У липні 2008 року СБУ строком на один рік заборонило К. Затуліну в’їзд на територію України. В серпні того ж року Департамент інформації Міністерства закордонних справ Росії повідомив про те, що цю заборону знято.

 

Читайте также по теме