ГолосUA
15:30 05/08/2010

Затверджено перший реєстр платників податків на додану вартість на отримання ОВДП

Міністерство фінансів України затвердило перший реєстр інвентаризації платників податку на суму 48,5 мільйона гривень для 705 платників. Це – підприємства малого бізнесу, які отримають перший транш облігацій внутрішньої державної позики.

Другий транш отримають підприємства великого бізнесу та платники з іноземним капіталом, третій – решта підприємств. Усі транші будуть проведені до кінця серпня. Про це повідомив сьогодні під час брифінгу заступник Голови ДПА України Олексій Любченко, — передала прес-служба уряду..

За його словами, перший реєстр платників уже надіслано до регіональних ДПА. У дводенний строк органи ДПС за місцем реєстрації платника податку подають висновки про відшкодування сум ПДВ до відповідних органів Державного казначейства та протягом п’яти робочих днів нададуть платникам виписки з реєстру.

Для отримання відшкодування шляхом оформлення ОВДП платники, які увійшли до реєстру, повинні відкрити у банках рахунки у цінних паперах для зарахування належної їм кількості облігацій та повідомити про це органи державної податкової служби за місцем реєстрації. Потім необхідно подати до банків, які виконують функції агентів з оформлення відшкодування ПДВ облігаціями, виписку з реєстру та заяву про оформлення відшкодування ПДВ ОВДП.

Для проведення роз’яснювальної роботи з платниками податків щодо порядку, умов та особливостей відшкодування ПДВ шляхом оформлення облігацій внутрішньої державної позики Інформаційно-довідковим департаментом державної податкової служби України проведено низку заходів. Так, на електронні адреси 839 платників податків, які виявили бажання отримувати інформацію про зміни у податковому законодавстві, вже було надіслано повідомлення щодо набрання чинності постанови Кабінету Міністрів України від 12 травня 2010 року №368 «Про випуск облігацій внутрішньої державної позики для відшкодування сум податку на додану вартість».

  />  
 

 

Читайте также по теме