ГолосUA
07:46 18/05/2010

Затверджено план заходів з безпеки автоперевезень у літній період

У Міністерстві транспорту та зв’язку України затверджено план заходів з підвищення рівня безпеки автомобільних перевезень у літній період.

Про це ГолосUA повідомили в прес-службі відомства.

Згідно з планом, у кожному територіальному відділені Головавтотрансінспекції буде створена інформаційна база сезонних курортних закладів, які під час літнього відпочинку є потенційними замовниками автотранспортних послуг з перевезення пасажирів. Інспектори Головавтотрансінспекції проведуть профілактичні роз’яснювальні бесіди з керівниками курортних закладів щодо процедури замовлення транспортних засобів і вимог до такого виду перевезень.

У південних областях — Одеській, Миколаївській, Херсонській, Запорізькій та АР Крим — спільно з ДАІ МВС працюватимуть мобільні групи, що контролюватимуть дотримання перевізниками законодавства. З представниками транспортних інспекцій Росії та Білорусії проводитимуться перевірки на маршрутах руху на території України.

До кінця травня Мінтрансзв’язку спільно з МВС розробить проект наказу про заборону здійснення перевезень пасажирів автобусами з 22:00 до 5:00 по території України. />  

Читайте также по теме