ГолосUA
11:49 09/04/2010

Затягування прийняття бюджету зупиняє всі програми розвитку в Україні — Кінах

Затягування прийняття бюджету на 2010 рік призупинило виконання всіх програм економічного та соціального розвитку України.

Про це сказав президент Українського союзу промисловців і підприємців Анатолій Кінах на засіданні економічної ради в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

“В останній період робиться декілька сумнівних кроків для української економіки. Наприклад, Україна — єдина держава в світі, яка увійшла в 2010 рік без бюджету, без параметрів валютно-курсової політики і державної програми соціально-економічного розвитку. Через це в Україні сьогодні призупинені всі програми розвитку, починаючи від розвитку і формування збройних сил і завершуючи програмами органів місцевого самоврядування”, — сказав він, додавши, що “такий процес завдає величезної шкоди для економіки держави”.

“Треба швидко виходити з цієї ситуації. Бо у нас сьогодні ВВП впав на 15%, промислове виробництво — мінус 22%. Такі галузі як машинобудування — мінус 45%, а автомобілебудувння — мінус 92%”, — зазначив політик.

Водночас, А.Кінах наголосив, що “прийняття бюджету не повинно стати самоціллю”.

“Ми не можемо сьогодні говорити нажаль про бюджет, який обіцятиме гарне життя. Тому що за нинішніх умов бюджет повинен виходити з антикризових заходів і виводити країну, принаймні на стабілізацію. Але поки що нажаль ми бачимо лише політичні мотиви, коли то ухвалюють бюджет, то не ухвалюють. І в результаті ми маємо, що підприємства країни не можуть сформувати свій фінансовий план. Інвестори не знають правил гри і відхиляють свої інвестиції”, — наголосив голова УСПП.

Нагадаємо, Україна увійшла у 2010 рік, не ухваливши бюджетний план. При цьому новий прем’єр-міністр України Микола Азаров, після того,як очолив уряд пообіцяв вже до 12 квітня представити проект державного кошторису.

7 квітня на засіданні Кабінету міністрів слухання питання про проект бюджету було зняте, аргументувавши це відсутністю остаточної ціни на російський газ для України.

О.Каретнікова

 

Читайте также по теме