ГолосUA
09:58 06/02/2011

Затягуючи публікацію тексту згоди з МВФ, українська влада щось хоче приховати від населення?

Причини затримки публікації в Україні тексту Меморандуму з МВФ мають адміністративний характер. Про це повідомили українському виданню у Вашингтоні, 

Так, згідно з поясненнями, засідання ради директорів відбулося 22 грудня — напередодні свят (католицького Різдва, за яким ідуть православні свята). Таким чином, „традиційні три тижні“, які потрібні для фіналізації та публікації документа, насправді стартували з 10 січня.

Також у МВФ пообіцяли опублікувати документ „дуже скоро“.

Проте неофіційні пояснення, отримані принагідно, вказують, що затримка мала ще одну причину: узгодження публікації всіляко затягувала українська сторона, певно, побачивши в тексті меморандуму якусь небажану для населення інформацію.

Та, якщо нинішній зміст меморандуму стане скоро відомий, то затвердження пенсійного закону, вочевидь, відбудеться ще нескоро.

1 лютого 2011 року (певне, із нагоди приїзду місії) було оголошено тільки про початок другого етапу публічних консультацій стосовно законопроекту, а віце-прем’єр Сергій Тігіпко повідомив про намір відкликати (не вперше — ред.) документ із парламенту, щоб урахувати отримані під час першого етапу публічних обговорень пропозиції. За його словами, доповнений документ буде подано у парламент до 16 лютого, коли мають відбутися парламентські слухання з „пенсійного“ питання. Тобто вже після від’їзду місії МВФ із Києва.

За матеріалами: Дзеркало тижня

Читайте также по теме