ГолосUA
12:50 27/12/2008

Завершилася ротація українських миротворців у Ліберії

Сьогодні, 27 грудня, о 10.50 у Миколаївському аеропорту здійснив посадку літак Ан-124-100М “Руслан” авіакомпанії “Антонова”, який доставив на Батьківщину вертолітну техніку та військовослужбовців 56-го окремого вертолітного загону ЗС України сил Місії ООН в Ліберії.

Як повідомили в прес-службі Міноборони, “Руслан” доставив до Миколаєва два вертольоти Мі-8МТ та два вертольоти Мі-24, а також 8 українських миротворців.

З приземленням цього літака завершилася чергова ротація 56-го окремого вертолітного загону ЗС України, який виконує миротворчі завдання сил Місії ООН в Ліберії.

Як зазначив заступник начальника управління армійської авіації з озброєння управління армійської авіації командування Сухопутних військ ЗС України полковник Сергій Водоп’янов, вертольоти, що повернулися в Україну, знаходяться у справному стані.

"Ці вертольоти відпрацювали у важких кліматичних умовах Ліберії від 12 до 18 місяців. Залишок їхнього ресурсу не дозволяє їх подальшу експлуатацію в надскладних умовах екваторіального клімату", — зазначив полковник Сергій Водоп’янов.

Довідка. 56-й окремий вертолітний загін ЗС України виконує завдання у складі Місії ООН у Ліберії з січня 2004 року.

Загальна чисельність загону – 300 військовослужбовців. На озброєнні загону знаходяться 8 вертольотів Мі-8 та 6 вертольотів Мі-24. Серед основних завдань Місії ООН у Ліберії, що виконують українські авіатори, — перевезення персоналу Місії та високоповажних осіб, перевезення вантажів, медичне транспортування, евакуація поранених, польоти спостереження, повітряне супроводження переміщення військ.

Читайте также по теме