ГолосUA
13:10 25/11/2009

Завод “Арсенал” ліквідували — 2500 людей залишилось без роботи

Вже розпочали продаж першого корпусу державного підприємства “Завод “Арсенал”, який ліквідували та виключили з реєстру державного майна 23 листопада 2009 року. Про це заявила голова профспілкового комітету заводу Олена Сміла на прес-конференції.

“У нас працюють 2,5 тис. людей, яких фактично викинуть на вулицю, а завод продадуть, що фактично вже почалось”,- сказала вона.

За словами О. Смілої, згідно з постановою Кабміну та рішенням Національної космічної агенції України, завод “Арсенал” ліквідовується та виключається із реєстру державного майна. Вона нагадала, що підприємство, яке займає 27 га в історичному центрі міста та профілакторії і санаторії підприємства, які знаходяться за містом, відходять до колишньої частини заводу — нещодавно створеного державного підприємства спеціального приладобудування “Арсенал”.

О. Сміла додала, що перший корпус ДП “Завод “Арсенал”” на вулиці Московській вже виставили на продаж, а профспілка разом з громадськими організаціями і Блоком лівих та лівоцентристських сил намагаються оскаржити рішення про ліквідацію заводу в суді. 

Голова профспілкового комітету також зауважила, що дві третини працівників відправлені на “простій” із середньою зарплатою 700 грн., у той час, як ще півроку тому середня зарплата становила 2,5-3 тис. грн..

О. Сміла також сказала, що за останній місяць державне замовлення зменшилось і завод “Арсенал” працював із навантаженням 10-15%.

ДП “Завод “Арсенал”” виготовляло за новітніми технологіями екологічно чисті деталі для проведення космічних досліджень.

К, Коваленко.

 

Читайте также по теме