ГолосUA
18:13 25/11/2008

Завод цивільної авіації у Києві вже півроку не виплачує зарплату працівникам

Державне підприємство “Завод №410 цивільної авіації” на поточний місяць має заборгованість понад 7,5 млн. гривень.

Про це сьогодні під час перевірки заводу повідомив головний спеціаліст відділу дотримання законодавства Головного управління праці та зайнятості Юрій Ботвико.

За його словами проблема заборгованості перед робітниками по заробітній платі виникла у липні місяці, тоді сума перевищувала 2 млн грн.

На сьогоднішній день підприємство винне понад 7,5 млн. гривень.

Ю.Ботвико також додав, що Головним управлінням праці було проведено обстеження на дотримання законодавства про працю, за результатами якого 10 липня було виявлено ряд порушень, зокрема, це здійснення непершочергових платежів. Загальна сума таких платежів складала більше 10 млн (зокрема банківські кредити на суму більш ніж 5 млн гривень, проплати за послуги у 1,5 млн гривен) за період із липня по серпень. ГУПЗ спрямувало листи до прокуратури Києва з метою вжиття заходів щодо прокурорського реагування.

Також були направлені листи до міністерства — 410-й завод підпорядковується Мінпрому — з проханням вирішити питання заборгованості із заробітної плати та до КМДА. Проте борг тільки збільшувався. У зв’язку із цим, Головне управління праці повинне провести додаткове обстеження стану дотримання законодавства про працю.

При перевірці генерального директора, Сергія Подрези, на місці не виявилося. За півроку генеральний директор тут змінювався тричі.

У відділі кадрів заводу зазначили, що загальна кількість робітників на заводі- 1280 людей. Журналістів там запевнили, що масових звільнень не спостерігається, за листопад звільнилось лише 10 людей.

Але робітники надають іншу інформацію: бригадир одного із цехів Леонід Грищук повідомив кореспонденту Голос.UA, що заробітну плату з липня місяця робітники не отримували, а починаючи з літа, чимало людей звільнилось.

«Ми писали до мера і прийшла відповідь, що завод розрахується за червень-липень до 20-го числа, але грошей ми не бачимо — виплатили лише декільком цехам. Середня зарплата приблизно 1300 грн. Ми ходили і в профком, і до директора, але грошей не дають. Ми у відчаї» -зазначив працівник.

 

Читайте также по теме