ГолосUA
09:54 14/09/2009

Завтра КСУ оприлюднить рішення щодо закону про імпічмент Президента

Конституційний суд України завтра, 15 вересня, оприлюднить рішення у справі щодо конституційного подання Президента України Віктора Ющенка про конституційність закону “Про тимчасові слідчі комісії та тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України”.

Відповідне рішення суд прийняв 10 вересня, повідомила прес-служба КСУ.

Раніше в ЗМІ з’явилась інформація, що КСУ визнав неконституційним закон про тимчасові слідчі комісії, котрий реалізує імпічмент Президента.

Нагадаємо, 15 січня 2009 року ВР прийняла закон “Про тимчасові слідчі комісії, спеціальну тимчасову слідчу комісію та тимчасову слідчу комісію”. Президент повернув його до парламенту зі своїми пропозиціями. Проте 3 березня 2009 року парламент подолав вето Президента 391 голосом.

Закон “Про тимчасові слідчі комісії, спеціальну тимчасову слідчу комісію та тимчасову слідчу комісію” передбачає створення парламентом спеціальної слідчої комісії для проведення розслідування обставин про здійснення Президентом України державної зради або іншого подання.

Відповідно до документу, підгрунтям для ініціювання питання про відсторонення Президента України в порядку імпічменту та створення спеціальної слідчої комісії являється подання, підписане більшістю народних депутатів від конституційного складу ВР, підписи яких не відкликаються (300 народних депутатів).

Президент України Віктор Ющенко звернувся до Конституційного суду з приводу відповідності вищевказаного закону Конституції.

 

Читайте также по теме