Завтра на запитання СБУ по справі про вибухи в Макіївці дадуть відповідь ще двоє «свободівців»

Завтра Управлінню Служби безпеки України в Донецької області свідчення по кримінальній справі про вибухи в Макіївці Донецької області дадуть голова донецької міської організації партії "Всеукраїнське об'єднання "Свобода" Артур Шевцов і член цієї ж партійної міськорганізації Олексій Погорілий.

Про це кореспонденту ГолосUA в ексклюзивному коментарі повідомив секретар донецької обласної організації партії "Свободи" Сергій Білоблоцький, який сьогодні вже побував на допиті в СБУ, в рамках цієї ж справи.

Він повідомив, що їх викликали на допит по телефону.

За його даними, його однопартійці планують з'явитися в СБУ.

В той же час С.Білоблоцький зазначив, що його викликали на допит як свідка.

В ході розмови зі слідчим, яка тривала близько години, йому ставили запитання, що стосуються вибухів в Макіївці.

Проте він відмовився уточнити, що саме у нього запитували, пояснивши це тим, що він зобов'язався не розголошувати ці відомості.

Як повідомлялося, вранці 20 січня в Макіївці сталися 2 вибухи: один з них — на центральному міському ринку, інший — біля входу в будівлю державного підприємства «Макіїввугілля».

Недалеко від об'єктів, де сталися вибухи, був виявлений приклеєний до стіни конверт, в якому містилася вимога виплатити 4,2 млн євро і загрози провести 5 вибухів в 17:00 того ж дня в разі їх невиплати.

У результаті погрози реалізовані не були, СБУ порушила справу за фактом можливого теракту, ведеться слідство.

Читайте также по теме