ГолосUA
10:57 20/04/2009

Завтра опозиціонери Грузії почнуть нову хвилю протестів

У святкові Великодні дні мітингів і маніфестацій прихильників грузинської опозиції у Тбілісі не було, однак з вівторка, 21 квітня, лідери опозиції пообіцяли початок другої хвилі протестів проти влади.

Для цього практично у всіх регіонах Грузії опозиціонери почали створювати громадянські комітети з мобілізації населення на широкомасштабні акції протесту, які мають намір провести не тільки в Тбілісі, але й інших містах Грузії, повідомило агентство «Інтерфакс».

Тим часом, багато грузинських експертів заявляють про безперспективність виконання єдиної вимоги опозиції щодо відставки Президента Грузії Михайла Саакашвілі. Експерти пропонують різні шляхи виходу з політичної кризи, зокрема, проведення референдуму про дострокові президентські вибори.

Грузинський щотижневик «Квіріс палітра» у понеділок опублікував дані свого опитування 402 жителів Тбілісі щодо проведення референдуму, що стосується дострокових президентських виборів. 52% опитаних дали позитивну відповідь і тільки 20% повідомили, що проведення референдуму не подолає політичну кризу.

Щотижневик також провів опитування з метою визначити найбільш популярного лідера опозиції. Ним виявився колишній постпред Грузії в ООН Іраклій Аласанія. Суттєво відстає від нього іще один лідер опозиції Леван Гачечиладзе.

 

Читайте также по теме