ГолосUA
10:54 19/05/2009

Заява Балоги — це технологічний крок – експерт

Офіційна заява Віктора Балоги з поясненням причин звільнення з посади голови Секретаріату Президента є чистим технологічним кроком.

Таку думку в інтерв’ю кореспонденту ГолосUA висловив директор Центру соціальних досліджень «Софія» Андрій Єрмолаєв.

«Ця заява написана для того, щоб бути прочитаною. Це намагання позбавитись грузу відповідальності за Ющенка, вийти у велику політику без цього», — зазначив експерт.

При цьому Андрій Єрмолаєв висловив переконання в тому, що В. Балога повинен нести персональну відповідальність за Президента.

«Він не був рядовим чиновником Секретаріату. Він позиціонував себе як політичний менеджер, антикризовий управлінець президентської партії, був головою «Єдиного центру», який врешті решт і розвалив «Нашу Україну», — наголосив він.

При цьому А. Єрмолаєв впевнений, що приводом для звільнення В. Балоги стали не ті причини, які вказані в офіційній заяві, а розбіжності, про які всім було відомо. «Розмови про це давно велися. Балога та його дії завжди були більш радикальним, більш рішучим, ніж Ющенко – нерішучий в ініціативах», — зауважив аналітик.

При цьому аналітик вважає, що екс-голова СП не продовжуватиме далі гостро критикувати Президента. В найближчому майбутньому, на думку аналітика, Віктор Балога займеться великою політикою, до того ж не обов’язково в складі «Єдиного центру».

А. Береза

 

Читайте также по теме