ГолосUA
18:01 13/11/2008

Заява Медвєдєва з приводу Голодомору — жорстка й некоректна — політолог

 Заява Президента Російської Федерації стосовно Голодомору 1930-х років є жорсткою й некоректною.

Як повідомив в інтерв’ю кореспонденту Голос.UA науковий директор Школи політичної аналітики НАУКМА Олексій Гарань, «це заява з явним пересмикуванням української позиції».

У зв’язку із річницею Голодомору, українське керівництво прагне привернути увагу світової громадськості до цієї події, відповідно запрошує до Києва глав урядів інших держав. Політолог переконаний, що з цієї нагоди країну відвідають представники країн Балтії, Польщі та ін., в той же час, на його думку є великі сумніви, що приїдуть керівники західноєвропейських держав. Причиною цього, на думку політолога є те, що вони «не хочуть погіршувати стосунки з Росією».

Своєю заявою, на думку Олексія Гараня, Медвєдєв хоче приписати Україні «антиросійську істерію», що на думку політолога, не відповідає дійсності. Медвєдєв таким чином всередині своєї країни формує «образ ворога», і відповідним чином намагається вплинути на те населення України, яке дослухається до точки зору Кремля.

Експерт звертає увагу на те, що в 2004 році Медвєдєв відповідав за російську політику щодо України. «Ця заява — своєрідний реванш Медвєдєва і Путіна, які розцінюють Помаранчеву революцію як особисту поразку».

 

Читайте также по теме