ГолосUA
14:13 23/02/2010

Заява Тимошенко цілком вписується у логіку її поведінки — експерт

Заява Юлії Тимошенко повною мірою відповідає логіці її поведінки під час виборчої кампанії.

Таку думку в інтерв’ю журналісту ГолосUA висловив Юрій Якименко, директор політико-правових програм Центру Разумкова.

“Заява витікає з усієї попередньої логіки поведінки, вона обрала курс на невизнання результатів виборів попри всі інші обставини. Те, що був відкликаний позов із ВАСУ — це був іще один крок на цьому шляху, або небажання отримати останню юридичну крапку в цій кампанії. Таким чином вона зберігає для себе підстави, щоб говорити і надалі, що перемога В. Януковича не є чесною, що вибори були сфальсифіковані”, — сказав експерт.

При цьому, за його словами, у логіку поведінки, обраної Ю. Тимошенко вкладається також намір утримати коаліцію з НУ-НС та Блоком Литвина та небажання залишати посаду прем’єр-міністра України. Ю. Якименко наголосив на тому, що в майбутньому, якщо коаліцію навколо своєї політичної сили Ю. Тимошенко створити не вдасться, конституційні підстави для звільнення її з посади знайдуться.

“Апеляцією до збереження чи поновлення коаліції вона намагається утримати свої позиції як керівника уряду з тим, щоб протягнути цей процес настільки, наскільки їй дозволять “регіонали”. Якщо не буде коаліції, вона залишиться виконуючим обов’язки прем’єр-міністра”, — сказав він.

Політолог також не береться прогнозувати розвиток подій, оскільки вважає ситуацію “слабко прогнозованою”. “Подивимося, тут якихось прогнозів напевно робити не можна, може бути і так, і інакше”, — сказав Ю. Якименко.

Нагадаємо, вчора о 21:00 Ю. Тимошенко виступила зі зверненням до народу, котре транслювали центральні українські телеканали. Під час промови вона дала оцінку виборам та заявила, що не визнає В. Януковича Президентом. Крім того, Ю. Тимошенко наголосила на тому, що планує піти в опозицію та запропонувала “мислячим депутатам” з НУ-НС та Блоку Литвина підтримати її та створити дієву групу у парламенті.

О. Проценко

 

Читайте также по теме