ГолосUA
17:02 15/09/2010

Заяви Мельниченка щодо Гонгадзе є відповіддю на заяви Генпрокуратури

Заяви колишнього охоронця Президента Кучми Миколи Мельниченка про те, що до справи вбивства журналіста Георгія Гонгадзе причетні всі владні структури того часу, є лише відповіддю на заяви Генеральної прокуратури.

Таку думку висловив голова правління Центру прикладних досліджень «Пента» Володимир Фесенко у коментарі кореспонденту ГолосUA.

Він зазначив, що резонансні заяви Миколи Мельниченка і другого Президента України Леоніда Кучми про вбивство Гонгадзе є лише своєрідною реакцією на коментарі та заяви Генпрокуратури, які пов’язані з підготовкою до завершення справи Гонгадзе.

«Ми, на жаль, навряд чи дізнаємося всю правду по справі Гонгадзе», — наголосив політолог.

Заяви ж Л. Кучми щодо причетності до зникнення Гонгадзе міжнародних спецслужб, на його думку, ще необхідно ретельно перевірити, перш ніж опиратися на ці дані. «Ця версія потребує розслідування. Але ніхто цього не робить, і як раз це не дуже зрозуміло», — зазначив В. Фесенко.

На його думку, М. Мельниченко навряд чи був одинаком, який записував Кучму, тому його «видатну роль» у цій справі варто перевірити. «Хто до цього ще причетний? Чи було якось пов’язано вбивство Гонгадзе із записаними телефонними розмовами Кучми? Просто я думаю, що цю версію варто було б перевірити», — наголосив він.

Нагадаємо, що сьогодні М. Мельниченко заявив, що третій Президент України Віктор Ющенко допомагав другому Президенту Леоніду Кучмі та спікеру Володимиру Литвину уникнути відповідальності за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

У свою чергу Л. Кучма сьогодні заявив, що за організацією справи зникнення Гонгадзе стояли закордонні спецслужби, і це відомо. Він також зазначив, що володіє інформацією про участь в акціях протесту тих часів співробітників ЦРУ.

А. Штепура />  

Читайте также по теме