ГолосUA
07:56 10/03/2010

Заяви про неконституційність змін до Закону про регламент є політичною кон’юнктурою – ПР

Заяви про неконституційність змін до Закону про регламент Верховної Ради є політичною кон’юнктурою.

Про це заявив народний депутат, представник фракції Партії регіонів Сергій Головатий у ефірі «5 каналу».

"Коли хтось сьогодні кричить, що Закон (про регламент парламенту – ред.) є неконституційним, я повинен застерегти від таких поспішних заяв. Швидше за все, вони спричинені політичною кон’юнктурою». – сказав він.

За словами С. Головатого, «найбільше про це кричать «помаранчеві», ті, хто говорили про європейський вибір». «А чому ж вони на сьогодні є захисниками імперативного мандату?», — підкреслив народний депутат.

Він особисто вважає таке рішення парламенту правовим. «Якби сьогоднішнє рішення не «тягнуло» на правове, я би за нього не проголосував. Відповідно до доктрини верховенства права, на принципах якої збудований Європейський Союз, Рада Європи і існують всі європейські демократії, є правовими лише ті акти, які відповідають цьому принципу», — підкреслив Головатий.

На запитання про те, чи можна жити за чужими правовими актами, які суперечать українській Конституції, С. Головатий відповів: «Статут Ради Європи чужий для нас? Парламент його ратифікував, і він має найвищу силу, ніж навіть Конституція, тому що це міжнародний договір. І Європейська конвенція з прав людини містить вимогу верховенства права».

І. Носальська

Читайте также по теме