ГолосUA
13:42 06/10/2010

Заяви про підтримку або непідтримку підвищення пенсійного віку — популізм, — Джоджик

Заяви про підтримку або непідтримку підвищення пенсійного віку — популізм. 

Про це в ефірі програми “Розворот UA” на “Радіо Ера ФМ” заявив народний депутат України від фракції “Нашої України-Народної Самооборони” Ярослав Джоджик. 

“Сказати: “Я — за мораторій на підвищення пенсійного віку”, — це нічого не сказати. І є деякі політичні сили, які взяли на озброєння це гасло — “ми — за мораторій як на підвищення пенсійного віку, так на підвищення цін на житлово-комунальні послуги”, не кажучи, що треба робити, щоби можливо була ситуація, коли той пенсійний вік не підвищувати. Підвищення пенсійного віку повинне бути останнім заходом в переліку тих заходів, які потрібно зробити сьогодні в українській економіці для того, щоби ця проблема не була такою гострою, яка є станом на сьогоднішній день”, — сказав політик.

За його словами, нині дефіцит Пенсійного фонду становить 30 млрд. грн. “І його дійсно треба покривати за рахунок Державного бюджету, і він покривається за рахунок Держбюджету. І якщо врахувати, що з 2003 року взагалі не було перерахувань з державного бюджету в Пенсійний фонд, то ще років через 5 буде те, що було при Радянському Союзі — практично весь Пенсійний фонд був за рахунок Державного бюджету. Нині є проблема дефіциту Пенсійного фонду і її треба вирішувати. Але це є не окремо взята проблема. Вона є складовою взагалі економічної проблематики, яка є сьогодні в українській економіці”, — додав Я. Джоджик.

 

Читайте также по теме