ГолосUA
10:49 03/01/2009

Заяви щодо крадіжки Україною газу не мають під собою ніякого підґрунтя — Нафтогаз

Компанія «Нафтогаз України» заявляє, що заяви керівництва Газпрому щодо несанкціонованого відбору Україною російського транзитного газу є суто провокативними та такими, що не мають під собою ніякого підґрунтя.

Про це ГолосUA повідомила прес-служба “Нафтогазу”.

“2 січня 2009 року на Румунському напрямку постачання газу було збільшено на 100 тис. куб. метрів на добу, на Угорському напрямку на 1,8 млн. куб. метрів на добу за рахунок власних резервів України. Загалом, на 12 годину 2 січня компанія отримувала на українсько-російському кордоні 305,5 млн. куб. метрів газу на добу. У той же час західним партнерам було про транспортовано 319,3 млн. куб. газу на добу, що на 13,8 перевищує обсяг газу який надходив від Газпрому” — йдеться в повідомленні.

Нафтогаз вважає, що такі дії з боку Газпрому є цілеспрямованою інформаційною компанією щодо дискредитації «Нафтогаз України» як надійного партнера, та України як держави в цілому.

Нафтогаз також вимагає негайного припинення інформаційної істерії, яка розгорнута в російських ЗМІ та повернення Газпрому до конструктивного діалогу за столом переговорів.

 

Читайте также по теме